Appelscha, te hard rijden en winkels

22 januari 2018

Vandaag was de PvdA Ooststellingwerf in Appelscha. Om met eigen ogen te bekijken hoe het zit met het verkeer op de Wester Es en om te bekijken hoe het zit met het winkelcentrum. En natuurlijk om in gesprek te gaan met onze inwoners.

Verkeersveiligheid
Al enige weken geleden kregen we bericht van een verontruste inwoner van Appelscha over dat er te hard wordt gereden op de Wester Es en over het gevaar van de gelijkwaardige kruising met de Aekingaweg. Er is maar een manier om er achter te komen hoe het zit en dat is ter plaatste te gaan kijken. Dat hebben we dus zaterdagmorgen gedaan. Anderhalf uur was voor Jelke Nijboer en Bart Polpe voldoende om te constateren dat er over het algemeen te hard gereden wordt en dat er niet vaak wordt afgeremd voor de gelijkwaardige kruising. Al met al reden om hier nog eens op terug te komen bij het college.

Winkelcentrum
Op hetzelfde moment gingen Ivelina Chimpireva, Herman Spoelstra, Hans Suyling, Olphert Smit en Fimke Hijlkema bij het winkelcentrum, de Poiesz en de Aldi het gesprek aan met de mensen die boodschappen deden of in één van de winkels werken. Het winkelcentrum is op zich heel mooi, maar vanaf de buitenkant is niet duidelijk dat er zoveel mogelijkheden zijn voor winkels. Zo kan er aan de zichtbaarheid van in- en uitgang nog het nodige verbeterd worden. Er is behoefte aan een drogist, men moet nu voor veel dingen naar Oosterwolde of Smilde en dat is lastig, zeker als je geen auto hebt.
Nuttige ochtend
Al met al was het een zeer nuttige ochtend, zo werd geconstateerd onder het genot van een kopje koffie bij ‘de Jongens’. De sfeer was ondanks het erg koude weer prima, lekker positief!