Bericht van de voorzitter, augustus 2019

28 augustus 2019

Beste PvdA leden,
De zomervakantie is weer voorbij en dus gaat ook het politieke werk weer van start. Dat geldt in de eerste plaats voor onze wethouder Fimke Hijlkema en de PvdA raadsfractie die bestaat uit Jelke Nijboer, Simon ter Heide en Bart Polpe.
Wethouder Jouke Jongsma van Ooststellingwerfs Belang (OB) heeft onverwachts aangekondigd per direct te stoppen. De PvdA heeft respect en begrip voor de moeilijke beslissing die Jongsma heeft genomen. Wij willen hem bedanken voor zijn inzet voor onze gemeente en wij waarderen zijn openhartige toelichting op zijn vertrek. Momenteel wordt er druk overlegd over het gat dat is ontstaan door Jongsma´s plotselinge vertrek. Zijn portefeuilles moeten immers zo spoedig mogelijk weer worden opgepakt.
Ook achter de schermen wordt het werk weer opgepakt. Het afdelingsbestuur staat in de startblokken om diverse activiteiten binnen onze afdeling te organiseren. Onze grootst zorg is op dit moment om voldoende mensen te vinden die actief willen worden voor onze partij, hetzij als vrijwilliger, als bestuurslid, of in de gemeenteraad zelf. Daarover zullen wij de komende maanden op verschillende manieren de publiciteit zoeken. En natuurlijk hopen wij dat u, onze PvdA leden, met ons mee wil denken én doen, om samen bij te dragen aan een sociaal, rechtvaardig en duurzaam Ooststellingwerf.
Herdenking van de 100e sterfdag van Ferdinand Domela Nieuwenhuis
In het kader van de herdenking van het honderdste sterfjaar van de socialistische politicus Ferdinand Domela Nieuwenhuis voeren de toneelgroep Vriendenkring en de Historische Vereniging Appelscha e.o. op 13, 14 en 15 september het theaterspektakel ‘Hongerproces van Appelscha in 1893′ op in het openluchttheater De Koele in Appelscha. Het gaat over een broodoproer in Appelscha in 1893, waarover de bekende Appelschaster socialist Tinus Veenstra kort na de 2e wereldoorlog een toneelstuk schreef. Het stuk werd eenmalig opgevoerd op 1 mei 1946. Het originele script ging verloren, maar journalist en tekstschrijver Henk Vondeling schreef, zoals op de website van “Het Hongerproces” staat beschreven: een nieuwe versie van het toneelstuk met een duidelijke knipoog naar onze tijd.
Nog enkele vrijkaarten beschikbaar voor Het Hongerproces in De Koele!
Het spektakelstuk ‘Hongerproces Appelscha 1983’ wordt op 13,14 en 15 september opgevoerd in openluchttheater De Koele in Appelscha. Alle kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Maar, gelukkig heeft ons afdelingsbestuur op tijd een aantal kaarten weten te bemachtigen voor de voorstelling op zondag 15 september! Als Partij van de Arbeid willen wij dit spektakelstuk over de tijd van Domela Nieuwenhuis immers niet missen.

Het bestuur stelt graag een aantal kaarten beschikbaar aan onze PvdA leden. Dus, mocht je geen kaartje hebben weten te bemachtigen, of een kaartje is voor jou te duur, vraag dan een vrijkaartje aan door een email te sturen aan Annelies Stolp via [email protected] .
Wees er snel bij want OP=OP!!!
Annelies Stolp, augustus 2019

Waar ben je naar op zoek?