10 maart 2018

Interview met Albertine Vledder

Albertine Vledder (26) is de jongste kandidaat (nr. 8) op de lijst van de PvdA. Met vriend Jorrit woont ze in Makkinga. Albertine heeft een drukke en leuke baan bij Health Hub Roden en ze is in haar vrije tijd trainer bij ZCNF’34 afdeling synchroonzwemmen.

Je bent 26 en kandidaat raadslid. Saai hoor, waarom ga je niet iets leuks doen?
Huh? Wat een rare vraag. Politiek is helemaal niet saai en zelfs erg belangrijk. Maar je moet je er wel in verdiepen en dat kost tijd. Gemeentepolitiek staat heel dichtbij. Het gaat over jou, mij, iedereen. Het is belangrijk dat je opkomt voor anderen, voor dingen die je belangrijk vindt. Sportvoorzieningen, betaalbaar wonen, cultuur, onderwijs, zorg, aandacht voor jongeren… alles is politiek. En zeker niet saai.

Waarom PvdA?
Vanuit mijn opvoeding heb ik altijd meegekregen dat, hoe goed je het zelf ook hebt, je altijd moet zorgen voor mensen die het minder hebben dan jij. In de afgelopen vier jaar als fractielid heb ik gezien, dat PvdA Ooststellingwerf zich hard maakt voor de inwoners van Ooststellingwerf. Natuurlijk voor mensen met wie het om wat voor reden dan ook niet zo goed gaat. Maar ook voor gezinnen als Jan Modaal met studerende kinderen. Die hebben het vaak niet ruim. Ik zie dat, zeker op lokaal niveau, de PvdA hier echt werk van maakt.

Waarom zou ik op jou moeten stemmen?
Dat hoeft niet, ik sta ook niet op een super verkiesbare plaats. Op onze lijst staan echt allemaal kanjers. Jelke Nijboer is ondernemer en tot in de haarvaten betrokken in de samenleving. Simon ter Heide is sociaal en een raspoliticus. Bart Polpe was actief in de vakbeweging en is een nieuwe aanwinst voor PvdA Ooststellingwerf. Fimke Hijlkema is supersociaal en de enige vrouwelijke lijsttrekker in de gemeente. Heel sociaal en met een onvermoeibare inzet. Mijn advies: stem op Fimke.

Maar ik stem op jou
Ik zou nog meer willen investeren in de aantrekkelijkheid van de gemeente. Voor jonge mensen is hier te weinig perspectief. Samen met het bedrijfsleven meer interessante banen voor jongeren creëren. En tegelijkertijd zorgen voor meer ‘bruis’ in de gemeente. Denk aan goede voorzieningen op sport- en cultuurgebied.