fractielid / lid ombudsteam

Jelke Nijboer

Jelke Nijboer

Over Jelke Nijboer

Hallo mijn naam is Jelke Nijboer. Raadslid sinds 2006 voor de PvdA.
Waarom de PvdA? Dat is een moeilijke maar tegelijk ook een gemakkelijke vraag. Ik sta voor de motto’s samen: Samen werken, Samen leven, Samen delen. Maar ook, er samen voor zorgen dat er geen tweedeling in de maatschappij ontstaat waardoor er een groep is die zich alles kan veroorloven en er een groep ontstaat die zich veel minder kan veroorloven. We zullen er met elkaar voor moeten zorgen dat onze jongeren een goede opleiding krijgen zodat ze een plek in de maatschappij kunnen vinden en tegelijkertijd moeten we er voor zorgen dat onze oudereren ook de plek krijgen die ze verdienen. Zij hebben voor onze huidige welvaart gezorgd en hebben recht op een warme plek in de maatschappij.
De werkende middengroep zal dit allemaal moeten dragen en daarin zullen keuzes gemaakt moeten worden. Ons huidige sociale voorzieningen staan onder druk. En vaak gaan veranderingen in deze voorzieningen ten koste van de mens die dat nodig heeft. Nu met afbouwen stoppen!
Maar er wordt ook een andere vraag gesteld: Wat kunnen wij als gewone inwoners bijdragen aan onze familie, buren en buurt? Met een moeilijk woord de moderne participatie maatschappij. Heel kort door de bocht: Als wij als gemeenschap, op vrijwillige voet, een dienst, bijdrage, kunnen doen dan scheelt dat de overheid weer geld en dat kan dan weer op andere plekken ingezet worden. En daar kan ik het wel mee eens zijn. Vroeger ging dat in een buurtschap als vanzelfsprekend. Nu leven we als drukke mieren langs elkaar heen. We moeten een beetje meer op elkaar letten en een beetje minder moderne media.