25 januari 2014

Hans Spekman opent verkiezingscampagne PvdA Ooststellingwerf

De PvdA Ooststellingwerf is afgelopen vrijdagmiddag in een ontspannen sfeer gestart met de verkiezingscampagne. Gast bij het bezoek aan het metaalbedrijf Olijve Metaal en het Haerenkwartier was landelijk partijvoorzitter Hans Spekman.

Olijve Metaal is vanaf 2010 gevestigd in het voormalige pand van Pieterman Glas aan de Houtwal. (zie foto) In vier jaar tijd is het bedrijf gegroeid tot boven de twintig werknemers, vrijwel allemaal afkomstig uit Oosterwolde en omgeving. Rudi Olijve is er in geslaagd om in een moeilijke markt het vertrouwen te winnen van zijn klanten door het aanbieden van korte levertijden en het afgeven van garanties. De omzetten stijgen ieder jaar spectaculair. Hans Spekman toonde zich zeer verbaasd over dit succesverhaal: “Wat ik hier zie en hoor is zeer opmerkelijk. Het gaat juist helemaal niet zo goed in deze bedrijfstak. En dan dit succesverhaal”. 

Vervolgens kleurde het Harenkwartier rood. Een grote groep PvdA’ers bood de bewoners van deze volkswijk een roos aan en informeerde tegelijkertijd naar het wel en wee. Lijsttrekker Simon ter Heide hield er een goed gevoel aan over: “Vrijwel iedereen reageerde positief. Over het algemeen toonde men zich vrij tevreden over het leefklimaat. Vaak werd aangegeven, dat er in vergelijking met vroeger heel wat is verbeterd”. De middag werd afgesloten in het gemeenschapscentrum het Ketelhuis. Beheerster Corrie en Jurgen Dennen van het bewonerscomité verstrekten de sociaal democraten informatie over de dagelijkse gang van zaken in de wijk en ze benadrukten het belang van het Ketelhuis. Foto’s van het bezoek bekijken? Klik dan hier.