Jelke Nijboer geridderd

Door Fimke Hijlkema op 3 oktober 2022

Zeer verbaasd! Dat is Jelke Nijboer als hij tijdens het laatste agendapunt van de raadsvergadering van dinsdag 27 september jl. zijn vrouw, zijn zoon en veel andere familieleden binnen ziet stappen in de raadzaal. Zij zijn in het geheim uitgenodigd om aanwezig te zijn omdat Jelke ‘een lintje’ krijgt.

Burgemeester Sandra Korthuis roemt Jelke Nijboer om zijn benaderbaarheid. Wanneer hij zaterdagsochtends boodschappen doet, duurt dat uren omdat hij met vele mensen (en zij met hem…) gesprekjes aanknoopt. Ze memoreert het moment dat hij raadslid wordt. De directe aanleiding is het stoppen van het bedrijf Pieterman Glas, waardoor alle personeelsleden ander werk moeten zoeken. De PvdA heeft toen als enige partij gesprekken gevoerd met de Ondernemingsraad en het personeel over dit voor hen verschrikkelijke feit. Jelke (lid van de OR van Pieterman) stelt zich mede naar aanleiding daarvan verkiesbaar als raadslid van de PvdA en komt met een groot aantal stemmen in de raad. In 2018 werd Jelke fractievoorzitter en die raadsperiode was geen gemakkelijke periode. Maar hij heeft die rol zeer goed vervuld. Ook dit jaar wordt hij weer als raadslid gekozen, nu dus voor de 5e periode op rij. Maar, zoals bekend, is hij inmiddels wethouder geworden.

Het feit dat Jelke ook in het dorp Fochteloo zeer actief is geweest haalt de burgemeester ook aan. En dat hij het heel belangrijk vindt om midden in de gemeenschap te staan, een gemeenschap waarin iedereen gelijke kansen moet krijgen op werk, welzijn en geluk.

De burgemeester wijdde nog vele mooie woorden aan Jelke en uiteindelijk werd hij benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau, een onderscheiding die hem ten zeerste toekomt.

Fimke Hijlkema

Fimke Hijlkema

Ik ben sinds 1987 lid van de Partij van de Arbeid omdat ik het erg belangrijk vind dat iedereen de kans krijgt zich naar beste kunnen te ontwikkelen. Helaas is het zo dat het verschil tussen arm en rijk en tussen gezond en ongezond steeds groter wordt. We moeten ons uiterste best doen om een

Meer over Fimke Hijlkema