Jelke Nijboer lijsttrekker PvdA Ooststellingwerf

27 december 2021

Persbericht:

De Algemene Ledenvergadering van de Partij van de Arbeid Ooststellingwerf heeft haar kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Jelke Nijboer (65) uit Oosterwolde wordt de nieuwe lijsttrekker. Hij draait al 4 periodes mee in de gemeenteraad en is dus een ervaren politicus. “Ik ben een verbinder en ben altijd op zoek naar samenwerking. Graag wil ik mijn steentje bijdragen aan een rechtvaardige samenleving waarin iedereen meetelt en aan het behoud van onze prachtige leefomgeving”, aldus Nijboer.
Plaats twee op de lijst wordt ingenomen door Bart Polpe, die nu ook de tweede man is in de fractie. Op plaats drie, vier en vijf staan nieuwe gezichten. Jan Vledder heeft, naast zijn ervaring als internationaal ondernemer, veel connecties in het lokale bedrijfsleven. Als specialist in financiële zaken draait hij sinds kort warm in de fractie als commissielid. Sjonny de Jong is naast zijn werk in de constructie een actieve vrijwilliger, o.a. in zijn woonwijk Oosterwolde Noord en op de prikbus die door heel Friesland rijdt om mensen te vaccineren tegen corona. Het sociaal domein is hem op het lijf geschreven. Mark Eijlander is ambulance verpleegkundige en wil zijn brede ervaring in de zorg graag gaan inzetten voor de lokale politiek.
PvdA wethouder Fimke Hijlkema komt niet terug na de verkiezingen, maar zal haar taken de komende maanden uiteraard met enthousiasme blijven uitvoeren. Het afdelingsbestuur heeft grote waardering voor haar werk, maar ook begrip voor haar beslissing dat ze, na zich vier jaar met hart en ziel te hebben ingezet voor de gemeente Ooststellingwerf, het stokje over wil dragen aan een ander.