Negen jubilarissen bij de Partij van de Arbeid

13 december 2022

65 jaar lid van de Partij van de Arbeid! De heer Hoekstra uit Appelscha was al lid van de PvdA voordat de huidige fractieleden en wethouder waren geboren. De Partij van de Arbeid organiseerde voor deze trouwe leden een klein feestje.

De voorbije jaren was het door Corona niet mogelijk om jubilarissen in het zonnetje te zetten, daarom deed de PvdA dit jaar een ‘inhaalactie’. Op donderdag 8 december jl. kwamen 5 van de 9 jubilarissen naar Nijeberkoop voor een gezellig samenzijn, waarbij voorzitter Marian Jager de bijbehorende erespeldjes en zelfs één erepenning uitreikte.

De heer Hoekstra uit Appelscha was in 2019 al 65 jaar lid en is dus vandaag de dag al 68 jaar lid van de partij. Hij is ooit lid geworden op Ameland; hij werkte daar toen als onderwijzer. Later heeft de heer Hoekstra op veel verschillende plaatsen gewerkt om uiteindelijk neer te strijken in Appelscha. Toen de heer Hoekstra lid werd, was de heer Drees minister-president. Vadertje Drees stond voor alles waar de PvdA voor staat. Hij was tot vóór Corona een zeer trouwe bezoeker van alle partijactiviteiten.

Zes personen zijn maar liefst 50 jaar lid, helaas konden niet allen aanwezig zijn. Jur van Vegten en Ernst van Genne waren aanwezig om hun speldje en uiteraard de bloemen in ontvangst te nemen. Jaap Hankel, Hieke Scheltens, mevrouw Kolthof Stokker en de heer Otter waren verhinderd.

Van de leden die 25 jaar lid waren, waren Henk Oostland en Thijs-Jan van der Veen present. Helaas was Pieter Bouma verhinderd.

Voorzitter Marian Jager had voor iedereen een woordje klaar en memoreerde dat het niet vanzelfsprekend is dat mensen lid zijn van een politieke partij en zeker niet dat ze zo lang lid blijven. De grote verbindende factor is de maatschappelijke betrokkenheid, het streven naar vooruitgang en een betere verdeling van de welvaart. De leden van de PvdA verenigen zich om het goede te doen, om ervoor te zorgen dat mensen het goed hebben met oog voor degenen die kwetsbaar zijn.

Ze haalde een uitspraak aan van Joop den Uyl: ‘Waar visie ontbreekt, komt het volk om’. Op dit moment leven we in een rare tijd. Den Uyl haalde in het verleden ook Domela Nieuwenhuis aan: ‘Ware vrijheid is verdraagzaamheid’. Woorden die wij ons vandaag de dag ter harte mogen nemen.

Het werd met alle jubilarissen, die ieder een zeer boeiend verhaal te vertellen hadden, een zeer gezellige bijeenkomst in Nijeberkoop.