Door Jelke Nijboer op 31 oktober 2018

Werkbezoek raad aan Machandel Haulerwijk.

  Op 17 oktober heeft de gemeenteraad een werkbezoek afgelegd bij Machandel in Haulerwijk. Dit werkbezoek was georganiseerd door de Commerciële Club Ooststellingwerf. Een mooi bedrijf met een stabiele toekomst waar veel mensen uit Haulerwijk en directe omgeving een werkplek kunnen vinden. Samen met wethouder Fimke Hijlkema en raadslid Bart Polpe was ik daar namens de PvdA bij. We waren onder de indruk van de grootte van het bedrijf.
Machandel is een bedrijf dat groenten verpakt in glas, sauzen maakt en ook pindakaas produceert. Dat allemaal biologisch. Er werken ongeveer 100 mensen en door de omzetvergroting verwachte ze door te groeien naar 200 man binnen 5 jaar. Dat levert nu al problemen op om de goede mensen te vinden en binnen te houden.
Daarnaast hebben ze, door de snelle groei, een logistiek probleem door de versnippering van de gebouwen waarin geproduceerd wordt. Machandel onderkent dit en is bezig met een plan om dit in de zeer nabije toekomst te verbeteren.

Jelke Nijboer

Jelke Nijboer

Hallo mijn naam is Jelke Nijboer. Raadslid sinds 2006 voor de PvdA. Waarom de PvdA? Dat is een moeilijke maar tegelijk ook een gemakkelijke vraag. Ik sta voor de motto’s samen: Samen werken, Samen leven, Samen delen. Maar ook, er samen voor zorgen dat er geen tweedeling in de maatschappij ontstaat waardoor er een groep

Meer over Jelke Nijboer